YTÜ – ETMD İşbirliği ile 30 Eylül’de yeni dönem öğrencilerimizle ilk dersimizi gerçekleştirdik !
Yıldız Teknik Üniversitesi ve ETMD işbirliği ile YTÜ kampüsünde Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar kredili dersi ile öğrencilere mezuniyetten sonra kendilerini neyin beklediğini sektörde öncü üyelerimiz ile anlatıyoruz..
”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz ilk haftasını tamamladı. Dersimizi tercih eden öğrencilerin yoğunluğu ve ilgisi bizleri gururlandırdı.
Dersimize katılan Prof. Dr. Ozan Erdinç ve ilk dersi hazırlayan, sunan üye firmalarımızdan WÖMNER Genel Müdürü Sayın Faruk Başar’a teşekkür ederiz!


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz ikinci haftasını tamamladı. Dersimizi Aktif Elektroteknik Teknik Uzman Mühendisi Sayın İsmail Atilla anlattı. “Orta Gerilim Hücreleri, Yüksek Gerilim ve Orta Gerilim Baralarının Tasarımı” konusunda öğrencilere kıymetli bilgiler aktardı.
Üye firmamız Aktif Elektroteknik ve sunumlarıyla katkı sunan Sayın İsmail Atilla’ya teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz üçüncü haftasını tamamladı. Dersimizi bu hafta EKT Mühendislik Genel Müdürü ve ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemil Topak anlattı. “Elektrik Taahhüt İşleri” konu başlığında öğrencilere kıymetli bilgiler aktardı.
Üye firmamız EKT Mühendisliğe ve sunumlarıyla katkı sunan Sayın Cemil Topak’a teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz dördüncü haftasını tamamladı. Dersimizi bu hafta ERGUN Elektrik Genel Müdür Yardımcısı ve ETMD İzmir Temsilcimiz Sayın Didem ERGUN SEZER anlattı. “Reaktif Güç Kompanzasyonu” konu başlığında öğrencilere kıymetli bilgiler aktardı.
Üye firmamız ERGUN Elektrik’e ve sunumlarıyla katkı sunan Didem ERGUN SEZER’e teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz beşinci haftasını tamamladı. Dersimizi bu hafta TEKSAN Jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdulhalik Emre Teksan anlattı. “Enerji Depolama Sistemleri” konu başlığında öğrencilere kıymetli bilgiler aktardı. Derse TEKSAN Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Sayın Deniz Ar ve TEKSAN Pazarlama Ürün Uzmanı Sayın Gamze Çelik katılım sağladı.
Üye firmamız TEKSAN’a ve sunumlarıyla katkı sunan Dr. Abdulhalik Emre Teksan’a teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz altıncı haftasını tamamladı. Dersimizi bu hafta ARKEN Jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Recep AŞIROK, Özel Projeler Müdürü Sayın İsmail ÇETİN ve Proje Analiz Yöneticisi Sayın Ahmet YAVUZ anlattılar.
“Jeneratörler Ve Mühendislik Uygulamaları” konu başlığında öğrencilere kıymetli bilgiler aktardılar.
Üye firmamız ARKEN’e ve sunumlarıyla katkı sunan değerli yöneticilerine teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz yedinci haftasını tamamladı. Dersimizi bu hafta Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. Ürün Müdürü Sayın Kaan ULUSOY ve ekibi anlattılar.
“Enerji Kabloları Yapısı ve Uygulamaları” konu başlığında ilk sunumu gerçekleştirdiler ve ”Yangına Karşı Güvenli Kablolar ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR)” konu başlığında da ikinci sunumu gerçekleştirdiler. Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen ders sunumları ve sonrasında yöneltilen sorulara verilen yanıtlar ile kıymetli bilgiler aktarıldı.
Üye firmamız Türk Prysmian’a ve sunumlarıyla katkı sunan değerli yöneticilerine teşekkür ederiz.



”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz sekizinci haftasını tamamladı. Dersimizi bu hafta ELEKTRA Ar-Ge Müdürü Sayın Ender KASIM anlattı .“Reaktif Enerji ve Kompanzasyon” konu başlığında kıymetli bilgiler aktarıldı.
Üye firmamız ELEKTRA’ ya ve sunumlarıyla katkı sunan Sayın Ender Kasım’a teşekkür ederiz.


Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz dokuzuncu haftasını tamamladı.
ABB DOCWeb yazılımı ile OG/AG Sistemlerde Kısa Devre Hesaplamaları, ABB Teknik Tanıtım ve Dizayn Uzmanı Sayın Burak Emir tarafından anlatıldı. Elektrikli Araç Şarj Altyapısı, ABB Ürün Pazarlama Uzmanı Sayın Mina Başaran, Alçak Gerilim Kompanzasyon ve Harmoniklerden Korunma Yöntemleri, ABB Alçak Gerilim Şebeke Kalitesi Ürün Pazarlama Uzmanı Sayın Cihan Şenel tarafından anlatıldı.
Üye firmamız ABB’ ye ve sunumlarıyla katkı sunan değerli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.




”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz onuncu haftasını tamamladı. Dersimiz bu hafta, PHOENİX CONTACT Endüstri Yönetimi ve Otomasyon Satış Müdürü Sayın E. Toygar Turgut tarafından anlatıldı.
Geleceğin mühendislerine bu hafta, PLC ‘nin evrimi, PLCnext Teknolojisi, Haberleşme sistemleri (OPC UA, Cloud), PLC ve Yapay Zeka ve birçok başlık ile PLCnext teknolojisi hakkında derin bilgi sunuldu.
Üye firmamız PHOENİX CONTACT’a ve sunumlarıyla katkı sunan Sayın E. Toygar Turgut’a teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz on birinci haftasını tamamladı. Dersimiz bu hafta, LEGRAND Türkiye Grubu Eğitim ve İş Geliştirme Uzmanı Sayın Kadir ATAŞ tarafından anlatıldı.
Geleceğin mühendislerine bu hafta, ”Alçak Gerilim Dağıtım ve Koruma” hakkında detaylı bilgi sunuldu.
Dersimize LEGRAND Türkiye Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Sayın Gül Sevinç SELÇUK ve Ülke İnsan Kaynakları Direktörü Sayın Elif GÖKNİL katılım sağladı ve genç meslektaşlarımıza kariyer hedeflerinde dikkat etmeleri gereken hususlarda bilgilendirmeler yaptılar.
Üye firmamız LEGRAND Türkiye’ye ve katkı sunan değerli yöneticilerine teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz on ikinci haftasını tamamladı. Dersimiz bu hafta, EATON Veri Merkezleri & IT Kanalı Kıdemli Satış Mühendisi Sayın Kerim ÇELİK tarafından anlatıldı.
Geleceğin mühendislerine bu hafta, ”UPS TEMEL KAVRAMLARI, AKÜLER, UPS TOPOLOJİLERİ ve UPS TEKNOLOJİLERİ” hakkında detaylı bilgi sunuldu.
Üye firmamız EATON’a ve katkı sunan Sayın Kerim ÇELİK’e teşekkür ederiz.


”Elektrik Tesisat Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar’’ dersimiz on üçüncü ve son haftasını tamamladı. Dersimiz bu hafta, üye firmalarımızdan AMPER Elektrik Elektrik Mühendisi Sayın Burhan AKYÜZ tarafından anlatıldı.
Geleceğin mühendislerine bu hafta, ”ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE YILDIRIMDAN KORUNMA” hakkında detaylı bilgi sunuldu.
Üye firmamız AMPER’e ve katkı sunan Sayın Burhan AKYÜZ’e teşekkür ederiz.



