Schneider Electric, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanındaki Öncü Çalışmalarına Hız Verdi

Schneider Electric, sektöre kazandırdığı yenilikler ve sürdürülebilirlik alanında sağladığı katkının yanı sıra dünyanın toplumsal cinsiyet açısından daha eşit bir çehre kazanması için çalışıyor.
Bu çalışmalarıyla 2018 yılı başında Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde lider kurumlar arasında gösterilen şirket, yıl içerisinde yeni çalışmalara imza atacağını duyurdu.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, herkese, her yerde eşit fırsatlar sunmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliği alanında öncü çalışmalara imza atıyor. Şirketin 180 yılı aşkın köklü geçmişi üzerinde yükselen yenilikçilik, farklılıklara saygı ve çeşitlilik ile örülü iş yapış biçimi yüksek performans ve başarıyı beraberinde getiriyor.

Bu doğrultuda şirket, 2018’de, daha kapsayıcı bir kültür oluşturmaya odaklanmak amacıyla dünya çapında etkinlikler düzenleyecek. Paris, Hong Kong ve Boston’daki küresel merkezleri de dahil olmak üzere birçok tesisinde çalışanlarını ve şirket liderlerini, toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirme amacıyla harekete geçirecek. Böylece toplumsal cinsiyet eşitliği için erkek çalışanların iş birliği ve desteği de genişleyecek. Araştırmalar katılım olmaksızın çeşitliliğin işe yaramadığını göstermekte ve Schneider Electric de herkesin toplumsal cinsiyet eşitliği tartışmalarına katılması gerekliliğinin farkında hareket ediyor.

Schneider Electric, 2018 Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nin gururlu bir üyesi olarak yıla başladı

Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ve anket temelli yanıtları baz alan 2018 Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Schneider Electric de bu alanda yaptığı çalışmalarla yer aldı. Endekste, toplumsal cinsiyet çeşitliliğine güçlü bir şekilde bağlı olan 104 şirket listelendi.

Bu başarıyı değerlendiren Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü ve İdari Başkan Yardımcısı Olivier Blum; “Farklılık ve katılım felsefemiz, herkese her yerde eşit fırsatlar sunmayı ve tüm çalışanlarımıza, en iyi şekilde katkıda bulunmaları için kendilerini değerli ve güvende hissettirmeyi amaçlıyor. Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi, cinsiyet açısından eşitlikçi bir işveren olarak gösterdiğimiz çabaların barometresi olarak işlev görürken, en iyi performans gösterenler arasında değerlendirilmemiz için bir fırsat sunuyor. Endekste yer almamız, her çeşit farklılığın değerlendiği, kapsamlı bir kültür yaratma konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyor” dedi.

Schneider Electric’in 2018 yılı başında elde ettiği bu başarıda şirketin yürüttüğü pek çok inisiyatifin rolü büyük. Şirket, toplumsal cinsiyet açısından eşit bir şirket ve dünya için önemli projelere imza atıyor.

Global Aile İzni Politikası

Schneider Electric 2017’de Global Aile İzni Politikası’nı başlattı. Ebeveyn olmak, bir yakının kaybı gibi çeşitli izin ihtiyaçlarına alan tanıyan bu kapsayıcı politika, çalışanların özel yaşamlarını yönetmelerini ve kim ya da nerede olurlarsa olsunlar çalışabilmelerini destekliyor.

Cinsiyetler Arası Ücrette Eşitlik Süreci

Schneider Electric 2017’de IMPACT 10x10x10 şampiyonu olarak ikinci yılını kutladı. BM Kadın Departmanı (UN Women) HeForShe hareketi, toplumsal cinsiyet eşitliğini kurumsal öncelik haline getirme yönünde öncülük eden resmi kurumlar, şirketler ve üniversitelerden oluşan 30 önemli karar vericiden biri olarak gösteriliyor.

2017’nin sonu itibariyle Schneider Electric, HeforShe taahhütlerinden birini başardı ve artık çalışanlarının %85’i, cinsiyetler arası ücrette eşitlik sürecinin kapsadığı ülkelerde çalışıyor. Ayrıca cinsiyetler arası ücrette eşitlik taahhüdü, çeyrek dönemlik sürdürülebilir gelişim barometresi olan “Gezegen ve Toplum”un 16 temel göstergesi arasında yerini aldı.

Enerji Eğitimi Ve Girişimcilik Programına Erişim

Enerji Eğitimi ve Girişimcilik programına erişim, Schneider Electric tarafından gelişmekte olan ekonomilerdeki toplumsal cinsiyet, istihdam ve enerjiye erişim sorunlarına bir cevap olarak ele alınıyor.

Şirket; Brezilya’da, Nijerya’da, Togo’da, Kamerun’da, Mısır’da ve Vietnam’da desteğe ihtiyacı olan kişilerin, enerji alanında teknik ve girişimcilik becerilerini geliştirmeleri için yerel eğitim sağlıyor. Bu alanda gelir oluşturma fırsatlarıyla hem erkekleri hem kadınları destekliyor, toplumda kadınlarla ilgili algıyı değiştirmeyi hedefliyor.

Schneider Electric 2018’de Senegal, Mali ve Nijer’de enerji sektöründe kadın girişimciliğini geliştirmek üzere Plan International ile ortak bir proje yürütmeye başladı.

Schneider Electric Hakkında

Schneider Electric; Evler, Binalar, Veri Merkezleri, Altyapı ve Sanayi Tesislerinde Enerji Yönetimi ve Otomasyonun Dijital Dönüşümü alanında lider bir firmadır.

100’den fazla ülkede global varlığa sahip olan Schneider, Orta Gerilim, Alçak Gerilim ve Güvenli Enerji alanlarına yönelik Enerji Yönetiminde ve Otomasyon Sistemlerinde tartışmasız liderdir. Enerji, otomasyon ve yazılımı bir araya getirerek entegre verimlilik çözümleri sunarız.

Global ekosistemimizde, gerçek zamanlı kontrol ve operasyonel verimlilik sağlamak üzere en büyük İş Ortakları, Entegratör ve Geliştirici Toplulukları le işbirliği yapıyoruz.

Harika çalışanların ve iş ortaklarının Schneider’i harika bir şirket yaptığına ve İnovasyona, Çeşitliliğe ve Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın her yerde, herkes için ve her zaman hayatın devam etmesini sağladığına inanıyoruz. Schneider’de buna ‘Life Is On’ diyoruz.

Www.Schneider-Electric.Us