ETMD Tüzel Üyelerinden Teknik İpuçları – ELEKTRA

ELEKTRA Sizler İçin Hazırladı

Aktif harmonik filtre uygulaması yapılmadan önce tesislerde güç kalitesi ölçümü yapılması önemlidir.
Tesiste harmonik içeren yükler devredeyken güç kalitesi ölçümü yapılmalıdır ve alınan ölçüm analiz edildikten sonra aktif harmonik filtre uygulaması yapılması önerilir

SVG (Static Var Generator) ’ler Cosφ’yi sürekli 1.00’de sabit tutar. Böylece SVG’ler bu değeri, endüktif reaktif enerjide 0.95 ve kapasitif reaktif enerjide 0.98 olan ceza limitinden uzakta tutar.
Bu sayede endüstriyel tesislerde reaktif enerji cezasının önüne geçilir.

Aktif Harmonik filtreler, sanayi tesislerinde ve enerji sistemlerinde harmonik kaynaklı problemlerin önüne geçmek için kullanılırlar. Harmoniklerin filtrelenmediği sistemlerde oluşan gerilim düşümleri ve kayıplar, verimliliği düşürmekle birlikte tesis güvenliğini de riske ederler.

Sinüs filtre nedir? Teknik Özellikleri nedir?

Sinüs filtreler motor sürücülerin çıkışlarındaki Darbe Genlik Modülasyonu ile üretilmiş gerilim dalga şeklini filtrelemek için kullanılırlar. Özellikle sürücü kablosu ile veri kabloların birbirlerine yakın olduğu noktalarda etkileşime girmelerini engelleyerek, üretimde kullanılan makinelere yanlış komut gitmesinin önüne geçer. Ayrıca motorun terminallerine gelecek olan gerilimin darbeli değil de sinüs şeklinde olması motorun ömrünü de uzatacaktır. Bunun dışında sinüs filtre bağlanmış olan motor sürücüler, sadece motor sürmek dışında başka yükleri de beslemek amacı ile kullanılabilirler.

ETMD Tüzel Üyelerinden Teknik İpuçları – ELEKTRA 1

Teknik özellikleri

  • Yüksek geçirgenlikli demir nüve.
  • Yüksek kaliteli bakır veya aluminyum sargı.
  • Düşük kayıp, yüksek verim
  • Neme ve gürültüye karşı vakum altında vernik
  • EN 61558-2-20 ile uyumluluk, CE işareti.
  • ISO 9001:2008 sistemi altında üretim

ELEKTRA’ dan dah fazlası için:

https://www.elektra.com.tr/